Visa Vietnam aanvragen voor je reis naar Azië? Een visum voor Vietnam aanvragen is een lastig proces. Naast dat je de keuze hebt uit maar liefst 3 verschillende soorten visa, moet je veel vragen beantwoorden en verschillende documentatie aanleveren. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? YourVisa zet alle informatie over een visum Vietnam voor je op een rij.

visa vietnam aanvragen

Wie moet een visa Vietnam aanvragen?

Iedereen die naar Vietnam reist moet vooraf een visum Vietnam aanvragen. Zowel reizigers die voor zakelijke als toeristische doeleinden naar het land afreizen. Daarnaast moeten ook kinderen een visum voor Vietnam aanvragen, ongeacht welke leeftijd ze hebben. Tot slot maakt het niet uit hoe lang je in Vietnam verblijft, zelfs als je er maar 1 dag in Vietnam verblijft moet je over een geldig visum beschikken.

Welke soorten visa zijn er?

Voor Vietnam zijn er drie soorten visa te verkrijgen. De eerste is een fysiek visum. Met dit fysieke visum voor Vietnam heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je een visum voor 30 dagen of 3 maanden aanvragen en heb je de keuze uit een visum waarbij je één of meerdere keren het land in mag reizen. Met een fysiek visum kun je per vlucht of over land Vietnam binnen reizen. Het tweede visum is een e-visum (electronisch visum). Met een e-visum mag je 30 dagen in het land verblijven en één keer het land in en uit reizen. De aanvraag van het e-visum wordt volledig online geregeld, je hoeft hierbij niet je paspoort aan te leveren of naar de ambassade af te reizen. Met een e-visum kun je alleen per vlucht Vietnam inreizen. Het derde visum is een Approval Letter. Dit is officieel geen visum maar een reistoestemming waarmee je naar Vietnam mag afreizen. Bij aankomst in Vietnam moet je uiteindelijk je officiële visum nog aanvragen/kopen. Met een Approval Letter kun je enkel via de grote luchthavens Vietnam binnen reizen.

Wat heb je nodig voor een visa Vietnam aanvraag?

Een visum voor Vietnam aanvragen doe je door een persoonlijke vragenlijst in te vullen, het visumformulier. Hiervoor heb je onder andere je paspoort en je reisplanning nodig. Zo ben je verplicht om minimaal één verblijfplaats in Vietnam op te geven. Een bewijs hiervoor hoef je in tegenstelling tot veel andere landen niet aan te leveren.
 

Een spoedaanvraag visa Vietnam

Ben je vergeten om je visum voor Vietnam te regelen? Dan kun je een spoedaanvraag doen. Hiermee ontvang je over het algemeen je visum al na één werkdag. Houd hierbij rekening met sluitingsdagen van de ambassade. De ambassade is gesloten op dinsdag. Een e-visum en een approval letter kunnen ook met spoed worden aangevraagd. Echter moet hierbij rekening gehouden worden met het tijdsverschil. Een spoedaanvraag kan 1 tot 2 werkdagen duren.

visa vietnam aanvragen

Hoe lang van te voren een Visa Vietnam aanvragen?

Hoe lang een visumaanvraag Vietnam duurt, hangt af van welke serviceprocedure je kiest. Een budget procedure duurt 10 tot 15 werkdagen, een standaard procedure 4 tot 9 werkdagen en een express procedure 1 tot 2 werkdagen. Een visum voor Vietnam kan eerder dan 90 dagen voor je inreisdatum worden aangevraagd. YourVisa adviseert om je visumaanvraag voor Vietnam altijd op tijd in te dienen. Zo voorkom je onnodig stress, weet je zeker dat je (ook als het allemaal wat langer duurt) toch op tijd je visum Vietnam ontvangt.

Wat als je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt?

Als je geen Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, heb je een Uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) nodig voor de aanvraag. Het Uittreksel BRP kun je opvragen bij je gemeente.

YourVisa helpt bij een visa Vietnam aanvragen

Een visumaanvraag Vietnam kan worden afgekeurd als je visumformulier (type) fouten bevat of als je niet de juiste aanvullende visumvereisten aanlevert. Dit is natuurlijk zonde van je tijd én behoorlijk stressvol als je vakantie nadert. Vraag daarom een visum aan via YourVisa. Wij helpen je met het correct invullen van alle gegevens en handelen de aanvraag verder voor je af. Zo ben je er van verzekerd dat je aanvraag eigenlijk altijd zorgeloos en voorspoedig verloopt. Daarnaast hoef je zelf niet naar de Vietnamese ambassade af te reizen of je druk te maken over lastige vragenlijsten in het Engels. YourVisa kan zowel een fysiek visum als een e-visum of een Approval Letter voor je verzorgen.


© YourVisa, Realisatie door Websentiment