Handies

YourVisa Menu

  info@yourvisa.nl  +31 (0)76 581 6597
Regel Uw Visum Voor China Via YourVisa!
Snel, voordelig, overzichtelijk, informatief en betrouwbaar
Lees Meer  

Start uw aanvraag


Visum China

Start uw visumaanvraag!

Om een visumaanvraag te starten dient u een bestelling te plaatsen in onze webshop. Hier downloadt u ons orderformulier en een gedetailleerde uitleg over alle visumvereisten. Wij nemen u graag de zorg omtrent de visumaanvraag uit handen!

Start Uw Aanvraag!
YourVisa orderformulier
Visumformulier China (voor mensen met de Nederlandse nationaliteit)
Visumformulier China (voor mensen met de Belgische nationaliteit)
Werkgeversverklaring
 • Indien student: inschrijvingsbewijs school/universiteit
 • Indien u zelfstandige bent: recent Engelstalig KvK-uittreksel + kopie btw-aangifte laatste kwartaal
 • Indien gepensioneerd: kopie van recent bankafschrift, met een saldo van minimaal € 500,-
 • Indien werkloos: kopie van recent bankafschrift, met een saldo van minimaal € 3.000,-
 • Privacyverklaring
  Paspoort
  Kopie paspoort
  Pasfoto
  Bewijs van uw reisarrangement
 • In- en uitreisticket
 • Eerste hotelovernachting
 • Geboorteakte (indien minderjarig)
  Toestemmingsbrief niet meereizende ouder(s) (indien minderjarig)
  Uittreksel BRP (indien u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit)
  YourVisa orderformulier
  Visumformulier China (voor mensen met de Nederlandse nationaliteit)
  Visumformulier China (voor mensen met de Belgische nationaliteit)
  Garantiebrief
  Privacyverklaring
  Paspoort
  Kopie paspoort
  Pasfoto
  Bewijs van uw reisarrangement
 • In- en uitreisticket
 • Eerste hotelovernachting
 • Uitnodiging
  Business License
  Uittreksel BRP (indien u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit)
  Aanvraagperiode - Het visum voor China kan niet eerder dan 90 dagen voor uw inreis in het land worden aangevraagd. U hebt na de aanvraag 90 dagen de tijd om het land in te reizen. Na de inreis gaat de aangevraagde geldigheidsduur van het visum in.
  Visum voor een kort verblijf - Bent u op doorreis naar een ander land, dan kunt u als Nederlander of Belg bij een tussenlanding in Peking, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Liaoning, Tianjin and Hebei voortaan zonder visum maximaal 144 uur in de betreffende stad verblijven. Dit geldt dus niet voor retourvluchten van en naar Nederland/België.
  Geldigheid visum
  • Met een Single Entry visum kunt u tot maximaal 30 dagen in China verblijven.
  • Met een Double Entry visum kunt u per entry niet langer dan 30 dagen in China verblijven.
  • Zakelijk is het mogelijk om een Multiple Entry visum aan te vragen. Hiervoor dient u aan te kunnen tonen dat u de afgelopen 12 maanden minimaal 3 keer zakelijk naar China bent afgereisd.
  • Een studentenvisum voor China is altijd een single entry visum en hiermee kunt u maximaal 180 dagen in China verblijven.
  Eerdere reizen naar Turkije - Bent u in Turkije geweest en hebt u hiervan stempels in uw paspoort staan? In dit geval kunt u als een “bespreekgeval” beoordeeld worden. Hierdoor kan het gebeuren dat uw visumaanvraag langer duurt en dat u in persoon naar de ambassade zult moeten voor een interview.
  Technische werkzaamheden - De ambassade stelt mogelijk aanvullende eisen aan aanvragers die een zakelijke uitnodiging hebben waarin technische werkzaamheden worden vermeld. Tijdens de behandeling van de visumaanvraag zullen deze eventuele vereisten bekend worden gemaakt.
  Stage bij een Chinees bedrijf - Voor stagiairs gelden andere regels en richtlijnen als de stage bij een Chinees bedrijf plaatsvindt. Het visum moet dan rechtstreeks bij het “China Visa Application Centre” in Den Haag worden aangevraagd.
  Aanvragers met Chinese ouder(s) - Voor aanvragers met Chinese ouder(s), of ouders die ooit de Chinese nationaliteit hebben gehad, gelden mogelijk andere richtlijnen. De ambassade beoordeelt tijdens de behandeling per individuele aanvraag of er aanvullende documenten moeten worden aangeleverd of dat een andere procedure gevolgd moet worden.
  Onlangs genaturaliseerde reizigers - Reizigers die na 1 januari 2015 de Nederlandse nationaliteit hebben verworven, dienen een kopie van de informatiepagina van het vorige paspoort te verstrekken
  Verzendmethoden - Wij raden u aan alle benodigdheden in een stevige envelop te stoppen en middels aangetekende post of per koerier op te sturen naar YourVisa. YourVisa stuurt uw documenten per PostNL (aangetekend) of koerier retour, tenzij u ervoor kiest om de documenten af te halen.
  Printinstellingen - Let op dat u alle formulieren eenzijdig uitprint, dus één vel papier per pagina. Dubbelzijdig afgedrukte documenten worden helaas niet geaccepteerd door de ambassades.